Vaccinuri importante pentru pisici

Veterinari recomandati

Veterinar BUCURESTI - Andreea Elena Stan Andreea Elena S BUCURESTI Am o experienta de peste 5 ani! Sunt un om care iubeste animaleleĀ  inca din copilarie si lucrul acesta m-a facut sa ma indrept spre aceasta meserie!Sunt un omĀ  corect si sincer, imi place sa duc lucrurile la bun sfarsit mai ales cand e vorba de un animalut bolnav!Imi place sa ajut animalele si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre acestea! PENTRU SERVICIILE PE CARE LE OFER VA ROG DRAGI PARINTI DE ANIMALUTE SA ACCESATI SITE-UL.

Veterinar BUCURESTI - LIVIA IONESCU LIVIA I BUCURESTI .

Veterinar BUCURESTI - Alegria Vet Alegria V BUCURESTI Urgente veterinare si tratamente curente la clinica veterinara de excelenta.

Vezi toti veterinarii din orasul tau

Stiai ca pisicile au un sistem imunitar insuficient dezvoltat in primii doi ani de viata? Prin vaccinare se pot preveni o serie de boli foarte grave, contagioase, care pot fi chiar mortale pentru o felina. Chiar daca pisica nu iese din casa, riscul de a se imbolnavi este mare pentru ca virusii pot fi adusi in locuinta de afara, pe pantofi sau pe haine.

Schema de vaccinare

Medicul veterinar va stabili o schema de vaccinare in functie de stilul de viata al pisicii tale. Spre exemplu, daca obisnuiesti sa-i dai voie animalului tau de companie sa se plimbe pe afara va fi nevoie sa repeti mai des anumite vaccinuri si deparazitarile. Si asta pentru ca in aceste cazuri exista un risc crescut ca pisica ta sa contacteze vreo boala de la alte animale cu care intra contact.

Pe de alta parte, este recomandat sa nu te gandesti ca, daca pisica ta traieste in casa si nu intra in contact cu alte animale, nu are nevoie de vaccin. Exista boli pe care le poate face chiar daca felina nu iese din casa care de altfel pot fi prevenite cu un simplu vaccin.

Cand incepe vaccinarea

Pisicile pot fi vaccinate incepand cu varsta de 8-9 saptamani. Aceste vaccinuri sunt foarte importante pentru puiutii de pisica intrucat sistemul lor imunitar este slab dezvoltat iar laptele matern contine din ce in ce mai putini anticorpi.

Vaccinurile puiutilor sunt eficiente doar daca sunt repetate, rapelurile fiind la 2-3 saptamani, respectiv un an. Este foarte important sa se respecte termenul dat de medicul veterinar intre rapeluri pentru ca orice abatere de la schema de vaccinare de 3-4 saptamani inseamna reluarea schemei de la ultimul vaccin de la care s-a intarziat.

Principalele vaccinuri

Vaccinurile principale pentru pisici asigura protectie pentru urmatoarele boli:

* leucoza felina;
* peritonita infectioasa felina (FIP virus);
* enterita infectioasa (panleucopeniei);
* rinotraheita infectioasa (virusul herpes);
* caliciviroza;
* rabie.

Toate aceste afectiuni sunt foarte contagioase si pot avea o evolutie acuta sau cronica. Unele dintre boli au putine simptome insa pot crea probleme dintre cele mai grave. Transmiterea lor se poate realiza prin contact cu feline bolnave sau purtatoare, prin contactul cu secretiile si excretiile acestora sau de pe hainele proprietarilor. Tratamentul acestor boli este stresant pentru animale, este costisitor si deseori da rezultate slabe.

Vaccinarea antirabica a pisicilor este obligatorie si se face la varsta de 3 luni, cu rapel anual.

Vaccinuri la pisica adulta

Protectia vaccinurilor primite de pisica in primele luni de la nastere nu tine toata viata.

Este recomandat ca in fiecare an sa mergi cu pisica la un cabinet veterinar pentru a repeta vaccinarea, astfel ca animalutul tau de companie sa fie protejat in continuare impotriva bolilor infectioase.

Repetarea anuala a vaccinarii este foarte importanta si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Toate sfaturile