Semne care indica probleme de sanatate la pisici

Veterinari recomandati

Veterinar BUCURESTI - Andreea Elena Stan Andreea Elena S BUCURESTI Am o experienta de peste 5 ani! Sunt un om care iubeste animaleleĀ  inca din copilarie si lucrul acesta m-a facut sa ma indrept spre aceasta meserie!Sunt un omĀ  corect si sincer, imi place sa duc lucrurile la bun sfarsit mai ales cand e vorba de un animalut bolnav!Imi place sa ajut animalele si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre acestea! PENTRU SERVICIILE PE CARE LE OFER VA ROG DRAGI PARINTI DE ANIMALUTE SA ACCESATI SITE-UL.

Veterinar BUCURESTI - LIVIA IONESCU LIVIA I BUCURESTI .

Veterinar BUCURESTI - Alegria Vet Alegria V BUCURESTI Urgente veterinare si tratamente curente la clinica veterinara de excelenta.

Vezi toti veterinarii din orasul tau

Pisicile au un comportament foarte discret, de regula, mai ales daca au fost crescute in interior. Se intampla adesea ca acestea sa sufere de vreo afectiune si sa nu-ti dai seama de acest lucru decat in momentul in care simptomele se agraveaza.
Iata cateva indicii care arata ca pisica ta are nevoie urgent de un consult de specialitate:

Indicii ca pisica ta are probleme de sanatate

1. Strabism

Daca observi ca pisica ta se uita ciudat este recomandat s-o duci de urgenta la veterinar pentru un control ocular.

Pisicile siameze sunt mai predispose la strabism decat alt erase.

2. Stari de voma
Este adevarat ca pisicile regurgiteaza o data la cateva saptamani parul pe care il inghit atunci cand se ingrijesc insa in cazul in care pisica ta vomita de mai multe ori in aceeasi zi sau timp de cateva zile trebuie dusa la un consult de specialitate.

In cel mai bun caz pisica a ros un cablu sau un alt obiect si sa se manifesta astfel insa este posibil sa sufere de o boala mai grava.

3. Probleme urinare

Problemele urinare sunt foarte serioase in cazul pisicilor si, netratate la timp, pot duce chiar la moartea felinei.

Daca observi ca pisica ta nu poate sa urineze sau isi face nevoile pe langa litiera este bine s-o duci de urgent la veterinar.

4. Diaree

In cazul in care observi ca pisica ta sufera de diaree mai mult de doua zile este bine sa apelezi la ajutor specializat. Ia o mostra de fecale pentru a fi analizata in cadrul laboratorului.

Este posibil ca felina ta sa aiba paraziti intestinali.

5. Rani
Pisicile se vindeca de regula destul de usor in cazul in care ajung sa se raneasca superficial.

Insa in cazul in care felina are o rana adanca este recomandat ca aceasta sa fie curatata de un medic veterinar.

In caz contrar se pot acumula bacterii sub piele care vor cauza abscese dureroase.

6. Saliva in exces

In cazul cainilor este normal ca sa le curga saliva din gura insa pentru pisici acest simptom este grav si poate insemna ca felina are o stare de greata.

De asemenea, simptomul poate indica probleme la nivelul cavitatii bucale si nu trebuie ignorat.

7. Tumori

Cainii pot sa dezvolte mici acumulari de grasime sub piele inofensive insa in cazul pisicilor orice tumora poate indica probleme mai grave.

8. Lipsa poftei de mancare

Pisicile se obisnuiesc sa consume aproximativ acceasi cantitate de mancare si apa astfel ca orice schimbare brusca poate indica prezenta unei boli.

Daca observi ca felina ta mananca mai mult sau mai putin decat de obicei sau nu se hidrateaza suficient este bine s-o duci la veterinar.

9. Somnolenta

Faptul ca o pisica doarme dintr-o data mai mult decat de obicei poate indica o slabire a organismului.

De aceea este recomandat sa-i faci pisicii tale o serie de analize de sange pentru a te asigura ca nu sufera de vreo boala.

Toate sfaturile