De ce si cum sa eviti reprosurile adresate clientilor
Veterinari recomandati
Andreea Elena S
BUCURESTI
Am o experienta de peste 5 ani! Sunt un om care iubeste animaleleĀ inca din copilarie si lucrul acesta m-a facut sa ma indrept spre aceasta meserie!Sunt un omĀ corect si sincer, imi place sa duc lucrurile la bun sfarsit mai ales cand e vorba de un animalut bolnav!Imi place sa ajut animalele si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre acestea! PENTRU SERVICIILE PE CARE LE OFER VA ROG DRAGI PARINTI DE ANIMALUTE SA ACCESATI SITE-UL.
LIVIA I
BUCURESTI
.
Alegria V
BUCURESTI
Urgente veterinare si tratamente curente la clinica veterinara de excelenta.
Cei mai multi veterinari au ales aceasta meserie si datorita iubirii pentru animale. Chiar daca poate fi dificil sa vezi un animal neglijat, afla de ce si cum sa eviti reprosurile adresate clientilor.
Cuprins
Pacientul si "stapanul" lui
Chiar daca prioritatea veterinarului este starea de bine a animalului, sentimentele clientului care te plateste si locuieste zi de zi cu animalul sunt importante. Atunci cand consulti si tratezi un animal a carui problema medicala putea fi evitata cu mai multa grija, tentatia de a face reprosuri este mare. Inainte de a certa clientul care te plateste, este recomandat sa te gandesti bine daca sentimentul de vinovatie pe care vrei sa-l provoci va avea efecte bune pentru animal.
Vinovatia, factor de motivatie pe termen scurt
Cel mai des, reprosurile care fac un client sa se simta vinovat functioneaza doar pe termen scurt. Daca si-a neglijat animalul, un repros scurt il va face sa ia in serios nevoile animalului sau sa se ocupe cu atentie de tratamentul necesar. Inainte sa adresezi reprosuri clientului, tine totusi cont de faptul ca a venit cu animalul bolnav la tine si nu a ignorat problema. Chiar daca nu-si poate modifica complet programul pentru binele animalului, tine la el suficient incat sa ceara ajutor specializat.
Parerea formata in cateva minute
Inainte sa adresezi reprosuri care sa trezeasca sentimentele de vinovatie in randul clientilor, gandeste-te cat de bine ii cunosti. Iti poti forma cu adevarat o parere avizata despre capacitatea lui de a ingriji un animal dupa doar cateva minute? Fiecare are zile bune si proaste. Faptul ca a intarziat sa aduca animalul la veterinar nu il face automat un om care nu merita iubirea oferita de animal.
Frustrarile, revarsate pe animale
Atunci cand reprosurile provoaca o vinovatie prea puternica stapanului, nu se va certa cu tine. Din pacate, isi va revarsa frustrarile pe bietul animal bolnav si lipsit de aparare. In situatiile si mai grave, de frica reprosurilor veterinarului, stapanul poate alege sa amane si mai mult vizita, sperand ca problema animalului se va rezolva de la sine. Cand vizita la veterinar devine o experienta neplacuta pentru client, va renunta mai usor la ea.
Reprosurile repetate, cea mai sigura cale de a pierde clienti
Chiar daca te gandesti la binele animalului, este recomandat sa tii sub control impusul de a repeta reprosurile la fiecare vizita. Chiar daca animalul avea nevoie sa fie tuns sau spalat in urma cu o luna si acum are o infectie, ofera informatiile necesare fara reprosuri. Da-i sansa clientului sa poata lua deciziile corecte pentru binele animalului, nu din frica intalnirii cu tine. Mai mult, daca clientul care te paraseste discuta si cu alti prieteni despre atitudinea ta neprietenoasa, acest lucru iti poate afecta reputatia pe termen lung.
Diferenta dintre un stapan ocupat si unul neglijent
Poate fi dificil sa faci diferenta dintre un stapan ocupat si unul neglijent, dar acesta este primul pas, inainte de a ataca clientul cu reprosuri. Ofera o sansa clientului sa se ridice la intaltimea unui stapan responsabil pentru animalul de companie, inainte de a-l incerca sa se faca sa se simta vinovat. Veterinarii buni stiu sa isi motiveze clientii sa ingrijeasca corect animalul fara prea multe reprosuri.
Autor: Liviu Petrescu