Cum te comporti cu un animalut agitat

Veterinari recomandati

Veterinar BUCURESTI - Andreea Elena Stan Andreea Elena S BUCURESTI Am o experienta de peste 5 ani! Sunt un om care iubeste animaleleĀ  inca din copilarie si lucrul acesta m-a facut sa ma indrept spre aceasta meserie!Sunt un omĀ  corect si sincer, imi place sa duc lucrurile la bun sfarsit mai ales cand e vorba de un animalut bolnav!Imi place sa ajut animalele si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre acestea! PENTRU SERVICIILE PE CARE LE OFER VA ROG DRAGI PARINTI DE ANIMALUTE SA ACCESATI SITE-UL.

Veterinar BUCURESTI - LIVIA IONESCU LIVIA I BUCURESTI .

Veterinar BUCURESTI - Alegria Vet Alegria V BUCURESTI Urgente veterinare si tratamente curente la clinica veterinara de excelenta.

Vezi toti veterinarii din orasul tau

Pentru o diagnosticare corecta este foarte important ca animalutul pe care il examinezi sa nu fie agresiv si speriat. Exista caini si pisici care sunt foarte stresate atunci cand sunt consultate de un veterinar si nici macar stapanii lor nu ii pot calma. Iata cateva trucuri pentru a ajuta un animalut agitat sa se calmeze in timp ce-l examinezi:

Cuprins

Trucuri

1. Inainte de a-l examina, lasa animalutul timp de cateva minute sa analizeze obiectele din jurul lui si se obisnuiasca cu noile mirosuri.

2. In cazul in care animalutul devine foarte agitat inca de la primul contact cu tine este bine sa-l lasi timp de cateva minute in cusca de transport.

3. Roaga stapanul sa stea in permanenta langa animal in timpul consultatiei si sa-l imobilizeze la nevoie pentru a reduce riscul sa fii muscat/zgariat.

4. Vorbeste-i pe un ton calm si mangaie-l inainte de a incepe sa-l consulti.

5. In timp ce-l consulti nu inceta sa vorbesti cu el si lauda-l daca se comporta frumos.

6. In cazul in care animalutul devine agitat atunci cand il atingi roaga stapanul sa incerce sa-i distraga atentia si sa vorbeasca in permanenta cu el, pe un ton jos astfel incat sa-i transmita ca este in siguranta.

7. Daca stapanul animalutului este foarte agitat este indicat sa-l rogi sa astepte in alta incapere pana cand termini consultatia. Si asta pentru ca de regula animalutele simt teama si vor deveni si mai agitate vazandu-si stapanul prin preajma.

8. Nu ezita sa folosesti botnita atat in cazul cainilor cat si a pisicilor despre care stapanii lor spun ca sunt agresivi. Chiar daca animalutul pare bland, poate reactiona foarte urat atunci cand este atins de o persoana straina sau cand i se fac injectii.

9. De asemenea, in cazul in care animalutul este extrem de stresat sau agresiv si are nevoie de o examinare detaliata, cea mai indicata solutie este administrarea unui calmant.

Toate sfaturile