Cand este necesara o vizita urgenta la veterinar

Veterinari recomandati

Veterinar BUCURESTI - Andreea Elena Stan Andreea Elena S BUCURESTI Am o experienta de peste 5 ani! Sunt un om care iubeste animaleleĀ  inca din copilarie si lucrul acesta m-a facut sa ma indrept spre aceasta meserie!Sunt un omĀ  corect si sincer, imi place sa duc lucrurile la bun sfarsit mai ales cand e vorba de un animalut bolnav!Imi place sa ajut animalele si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre acestea! PENTRU SERVICIILE PE CARE LE OFER VA ROG DRAGI PARINTI DE ANIMALUTE SA ACCESATI SITE-UL.

Veterinar BUCURESTI - LIVIA IONESCU LIVIA I BUCURESTI .

Veterinar BUCURESTI - Alegria Vet Alegria V BUCURESTI Urgente veterinare si tratamente curente la clinica veterinara de excelenta.

Vezi toti veterinarii din orasul tau

Se intampla adesea sa ne panicam atunci cand observam ca animalutul nostru prezinta semne de boala. Cand un animalut pare bolnav sau are un comportament neobisnuit este uneori greu sa ne dam seama daca e nevoie sau nu sa programam o vizita urgenta la veterinar.

Indiferent prin ce situatie treci este recomandat sa incerci sa-ti pastrezi calmul pentru ca altfel nu vei putea sa-ti ajuti animalutul.

Semne ca animalutul are nevoie de ajutor specializat


- Pupile dilatate;
- Hemoragie ;
- Pierderea cunostintei;
- Are dureri fara sa fie atins;
- Vomita in mod repetat;
- Urineaza cu sange;
- Este foarte apatic.

In cazul in care animalutul tau a fost implicat intr-un accident este recomandat sa-l duci la un cabinet veterinar, desi nu exista traumatisme vizibile.
Oasele rupte si taieturile adanci care sangereaza mai mult de 5 minute trebuie tratate de urgenta de un medic veterinar pentru ca animalutul sa nu sufere de complicatii ulterioare.

Este bine sa stii ca atunci cand un animalut are probleme de respiratie limba lui poate capata o nuanta de albastru si prezinta un ritm cardiac accelerat. In aceste situatii este bine sa te prezinti de urgenta la veterinar.
De asemenea, in cazul in care animalutul tau are diaree sau vomita de mai multe ori in aceeasi zi este bine sa-l duci la un veterinar care sa-i faca anumite analize medicale.

Cand sa programezi vizita la veterinar

Uneori animalutul prezinta simptome care nu necesita un consult de specialitate urgent.
In cazul in care comportamentul animalutului tau se schimba brusc sau prezinta anumite simptome ce persista timp de mai multe ore este bine sa faci o programare la medic.

Simptomele ca: o schimbare brusca de greutate, modificarea obiceiurilor alimentare sau a nivelului de energie necesita un examen medical daca persista cel putin 48 de ore.

De asemenea, in cazul in care animalutul tau are o tuse care persista sau isi pierde dintr-o data stralucirea blanitei si se scarpina constant vei fi nevoit sa mergi cu el la medicul veterinar.
O alta situatie care necesita un consult de specialitate este aceea in care animalutul prezinta o halena ce persista mai mult de 48 de ore.
De asemenea, daca observi ca animalutul tau bea prea multa apa sau, din contra, refuza sa se hidrateze timp este bine sa te prezinti cu el la veterinar.

Este recomandat sa urmaresti cu atentie comportamentul animalutului tau in cazul in care observi anumite schimbari ciudate, pentru a le putea descrie medicului veterinar. Astfel, exista sanse mai mari ca prietenul tau sa fie diagnosticat mai repede si sa primeasca ingrijiri adecvate.

Toate sfaturile